nlen
De Persgroep

Het nieuwe hoofdkantoor van De Persgroep

In september 2019 verhuizen 900 medewerkers van De Persgroep naar een nieuw gebouw in Antwerpen dat ook de hoofdzetel van de groep wordt.

16.000 m2

De totale vloeroppervlakte van het gebouw, gemeten van het gelijkvloers tot de bovenverdieping. News City, de eengemaakte redactie, neemt de eerste zes verdiepingen in.

4 daktuinen

Met struiken en bomen. Samen vormen deze eyecatchers een ministadspark. Springt ook in het oog: het panoramisch terras op de tiende verdieping met een uniek zicht op de Antwerpse binnenstad.

1.000 werknemers

In het nieuwe hoofdkantoor kunnen 1.000 mensen tegelijk werken. Er is nog ruimte voor groei.

7.000 m2

Ook onder de grond is het nieuwe gebouw flink uit de kluiten gewassen. De twee kelderverdiepingen bevatten onder meer technische lokalen en parking.

12 verdiepingen

De tien bovengrondse en twee ondergrondse verdiepingen zijn uitgerust met slimme ledverlichting. Bewegingsdetectoren zorgen ervoor dat het licht niet onnodig aan is. Verwarming en ventilatie zitten ruimtebesparend weggewerkt in de vloer. Doordachte isolatiematerialen maken het gebouw bijna-energieneutraal.

18 maanden

Aannemersgroep BESIX levert het nieuwe hoofdkantoor op nauwelijks achttien maanden tijd op. Dat is vanaf de eerste spadesteek tot en met de volledige afwerking. Binst Architects ontwierp het gebouw en het interieur wordt verzorgd door binnenhuisarchitecten Nine-d.

Topwerkplek geeft stationsbuurt nieuwe dynamiek

“Voor mij is het nieuwe hoofdkantoor van Medialaan-dPP het ellebooggewricht van de Kievietwijk”, zegt architect Luc Binst. “De constructie verbindt bestaande bebouwing met nieuwe stedenbouwkundige buurtprojecten.”

“Voor mij is het nieuwe hoofdkantoor van Medialaan-dPP het ellebooggewricht van de Kievietwijk”, zegt architect Luc Binst. “De constructie verbindt bestaande bebouwing met nieuwe stedenbouwkundige buurtprojecten.”

Organisch en puur
“Er is ook aandacht voor duurzaamheid”, zegt Luc Binst. “Het gebouw heeft groendaken, recupereert regenwater en gaat zorgvuldig om met de binnenruimte. Elke vierkante centimeter wordt benut. Ook de locatie is doordacht. Met trein-, tram- en busverbindingen op wandelafstand is dit een topwerkplek.”

Interieurarchitecte Nathalie Van Reeth creëerde het meubilair en de visuele stijl voor de werkruimtes in het nieuwe gebouw. “Ik ben vertrokken van het idee dat werknemers zich op kantoor zowel moeten thuis voelen als geprikkeld worden om het beste van zichzelf te geven. Daarvoor creëerden we een dynamische stijl, met organische vormen en pure materialen.”

Meer artikels