nlen
Online services

20 procent meer bezoekers voor Spaargids.be

Spaargids.be is met 640.000 unieke bezoekers per maand de grootste vergelijkingssite voor financiële producten van België. Dat kon Kristof De Paepe zelfs niet vermoeden, toen hij in het najaar van 2006 de website bouwde.

“Ik zocht informatie over spaarboekjes, maar belandde altijd op buitenlandse vergelijkingssites. In België was er geen site, dus bouwde ik er zelf één. Ervaring met IT of de financiële sector had ik niet, maar na een paar weken ging de site live. Die werd opgepikt door zoekmachines en kreeg nu en dan een verwijzing in een krant. Vandaag telt Spaargids.be elke maand meer dan 640.000 unieke bezoekers.”

“Twee jaar geleden verkocht ik Spaargids.be aan De Persgroep. Zo konden we professionaliseren. Vandaag werken we met drie vaste medewerkers en een team freelancers. We hebben in 2018 volop ingezet op het aantrekken van kwalitatieve bezoekers via performancemarketing. Dat is essentieel voor de maximalisatie van de omzet. We integreerden ons aanbod ook in HLN.be. Het contentteam ondersteunt ons daarin. Zo kregen we extra zichtbaarheid in de media van De Persgroep.”

De samenwerking met De Persgroep werpt haar vruchten af. Het aantal bezoekers is gestegen met 20 procent en de winst is verdubbeld.
Kristof De Paepe, oprichter van Spaargids.be

“De samenwerking met De Persgroep werpt haar vruchten af. De EBITA is verdubbeld, het aantal bezoekers is vorig jaar met 20 procent gestegen. Maar Spaargids.be kan nog groeien. We voegen nog steeds vergelijkers toe aan de site, wat zorgt voor cross-selling tussen de producten. We werken ook intens samen met Mijnenergie.be, onze andere vergelijkingssite. Daarmee zien we synergie voor commerciële modellen, productontwikkeling, gebruikservaring en performancemarketing. Ook met Independer zijn de eerste gesprekken opgestart. We hopen snel een gezamenlijk project in België te lanceren.”

“Spaargids.be heeft weinig concurrentie. Heel wat initiatieven zijn gekomen en de meeste zijn weer gegaan. We zijn nog altijd de grootste vergelijkingssite. De toekomst ziet er goed uit.”

Meer artikels