nlen
Online services

Livios.be groeit tot meer dan 700.000 bezoekers

De meeste mensen bouwen één keer in hun leven. Daarom doen ze dat het liefst ineens goed. Dat idee lag in 1998 aan de basis van Livios, het webplatform dat bouwers, verbouwers en klussers doorheen hun bouwproces loodst.

“In april 2017 heeft De Persgroep het platform Livios en Verstandig Bouwen overgenomen zodat deze merken kunnen groeien en sterker staan in de bouw-, interieur- en tuinmarkt”, zegt salesmanager Iris Arens. “Sinds de overname tellen we een kwart meer bezoekers en 20 procent extra pageviews.”

Dat maakt van Livios het grootste objectieve Belgische bouwplatform, met meer dan 700.000 unieke bezoekers per maand. De nieuwsbrief bereikt twee keer per week meer dan 100.000 abonnees. 90 procent van hen zijn particulieren.

“We publiceren ook een vijftal renovatiemagazines, enkele vastgoedmagazines en drie keer per jaar brengen we het boek Verstandig Bouwen en Renoveren uit”, zegt Iris Arens. “Voor bouwers en verbouwers die minder dan een jaar bezig zijn met hun bouwproject is het boek gratis, op voorwaarde dat ze een vragenlijst invullen.”

Sinds de overname door De Persgroep hebben we een kwart meer bezoekers en 20 procent extra pageviews.
Iris Arens, salesmanager Livios.be

Vorig jaar verzamelde Livios 58 procent meer adressen. Commerciële partners hebben toegang tot die gegevens. “Dat maakt onze relatie met de adverteerder sterk. Daarin onderscheiden we ons”, zegt Iris Arens.

Achter Livios staat een team van een twintigtal medewerkers. Voor de boekhouding, de ontwikkeling van de website en hr doet het bouwplatform een beroep op DPP-Medialaan. “Wij leveren content over bouwen voor HLN en 7sur7. In 2019 willen we onze merken nog sterker maken, onze adverteerders een 360 graden-communicatie aanbieden en voort regionaliseren. Daardoor blijven we dé referentie in de bouw.”

Meer artikels