nlen
Online services

Mijnenergie.be biedt consument klare taal

Toen de energiemarkt opengebroken werd, rook Bertrand Rochez zijn kans. In 2007 lanceerde hij Mijnenergie.be, de prijsvergelijker die de consument helpt om de juiste leverancier te kiezen.

Bertrand Rochez leerde de energiesector kennen als consulent tijdens de liberalisering van de markt. “De energiesector heeft altijd heel technisch gecommuniceerd met het publiek, in een soort ingenieurstaal. Om de consument te helpen bij de juiste keuze, was er nood aan een medium dat klare taal hanteerde.”

In 2007 richtte Rochez de onafhankelijke prijsvergelijker Mijnenergie.be op. Tien jaar later is de site de onbetwiste marktleider. “Maar in 2017 hadden we onze groeilimiet bereikt als kleine onderneming. Net op dat moment deed De Persgroep een interessant voorstel.”

De integratie in De Persgroep heeft ons vleugels gegeven.
Bertrand Rochez, oprichter Mijnenergie.be

Sinds maart 2018 maakt Mijnenergie.be deel uit van De Persgroep. “Organisatorisch veranderde er weinig, maar op het gebied van media en publiciteit gebeurde er wel heel wat. We hebben nu spots op radio en tv en we krijgen ook redactionele ondersteuning. Dat was vroeger onmogelijk. De integratie in De Persgroep heeft ons vleugels gegeven. We tellen nu meer dan 100.000 unieke bezoekers per maand, zelfs in 2018, toen de markt online wat minder actief was.”

In de toekomst ziet Rochez vooral meer synergie met de merken van De Persgroep. “We willen met lezersacties nog meer mensen bereiken en onze diensten uitbreiden met een gepersonaliseerde service. Klanten zullen hun factuur kunnen opladen, hun verbruik opvolgen, simulaties uitvoeren, up-to-date informatie vinden… De perfecte plek voor wie zijn energieverbruik in de gaten wil houden.”

Meer artikels