nlen
Publishing

Kubus-app houdt lezer langer vast

De Persgroep ontwikkelde de Kubus-app voor AD en voor zeven regionale titels. De naam verwijst naar de vier zijden van de app.

Wie swipet, ontdekt een nieuwe wereld. Zo gaat de lezer van (inter)nationaal nieuws over lokaal en regionaal nieuws naar videofeeds, met nieuws en entertainment. Op de vierde zijde vindt de lezer Topics, nieuws op basis van zijn interesses. Bijvoorbeeld alles over Elon Musk of over de Amerikaanse politiek.

“De opzet? Meer mensen bereiken langs de digitale weg en hun aandacht langer vasthouden”, zegt Paul Vereijken, Platform Manager van onder andere ADR en HLN.

Met de Kubus-app wil AD de digitale omzetgroei versnellen, zowel bij adverteerders als consumenten. “Wie meer minuten online spendeert en de app vaak gebruikt, is sneller geneigd om een abonnement te nemen en te betalen voor de service.”

Dat lijkt aardig te lukken. Wie de Kubus gebruikt, blijft gemiddeld 6 minuten en 40 seconden actief in de app. “Dat is behoorlijk veel voor online content”, weet Paul Vereijken. “30 procent van de gebruikers navigeert naar de regionale wereld, 25 procent naar de videowereld en 5 procent naar Topics.”

6’ 40”

Wie de Kubus gebruikt, is gemiddeld 6 minuten en 40 seconden actief in de app.

Meer artikels