nlen
Publishing

Tabletkrant Editie geeft de Volkskrant-lezers rijkere ervaring

De Volkskrant heeft halfweg 2018 de Editie gelanceerd, een nieuwe leeservaring op tablet. Ze is digitaal en verrijkt met podcasts, foto's, filmpjes en infographics. Daarnaast gaf de Volkskrant zijn website en app een boost. Lezers vinden er dag en nacht snelle updates van het nieuws.

Bert Willemsen, marketingdirecteur bij De Persgroep Nederland, vertelt waarom de Volkskrant nog wilde vernieuwen, naast het bestaande aanbod van de papieren krant, de website en de e-paper.

“We zagen een enorme groei in digitale en hybride abonnementen, dat zijn digitale lezers met een papieren weekendkrant. Met de Editie willen we hen een gelijkaardige leeservaring aanbieden als bij een krant. De tabletkrant komt elke morgen uit en heeft een begin en een eind. Na het lezen, ben je in principe bij met alle grote onderwerpen. De Editie verheft de leeservaring bovendien naar een nieuwe hoogte dankzij extra podcasts, dynamische infographics, fotoseries en video’s.”

8 op het rapport
De Editie was snel succesvol. Nog geen jaar na de lancering leest een op de drie digitale abonnees de tabletkrant. “De waardering is groot”, vertelt Bert Willemsen. “We kregen een 8 als rapportcijfer en +34 als Net Promoter Score, een methode om de klantenloyaliteit te meten.”

Nog geen jaar na de lancering leest al 1 op de 3 van de digitale abonnees de tabletkrant Editie.

Bert Willemsen, Directeur Marketing De Persgroep Nederland

De Volkskrant vernieuwde ook zijn website en app, intern het ‘GO-platform’ genoemd. “Dat platform brengt realtime nieuws, de klok rond”, zegt Bert Willemsen. “Een aantal artikels kan je gratis lezen waardoor we een groot publiek bereiken. Wie meer wil lezen, neemt een abonnement. Het GO-platform gebruik je vooral om snel het jongste nieuws op te pikken, terwijl de Editie meer is voor wie even de tijd heeft om rustig te lezen. De website lezen de gebruikers vooral overdag, de app in de ochtend en de Editie ’s ochtends en ’s avonds.”

In 2019 wil de Editie nog meer bestaande abonnees bereiken. Ze wordt net als het GO-platform uitgerold bij de kwaliteitstitels Het Parool, De Morgen en Trouw.

Meer artikels